martes, 18 de mayo de 2010

BOOMERANG ORIENTAVENTURA BENIDORM. RAIDER-O: LA MAQUINA IMPARABLE

El boomerang orientaventura es sense dubte dels raids més a l'avast de qualsevol aventurer que tinga la intenció de conèixer aquesta disciplina esportiva. Es una barretja entre orientació, esforç físic de llarga duració, natura, estrategia i per desgracia sort.


Ens vam apuntar Jose, Leti i jo a la prova de Benidorm amb la il·lusió de participar en un raid de nou d'aquestes característiques. Leti es nova en el grup del equip Elx Aventura (un equip de molts anys que ha viscut de totes les aventurilles posibles) i no saviem el seu estat. Jose porta ja fa temps amb una lesió encara sense superar i jo que patía una lesió del tendó fa una setmana.


Disabte pel matí Leti i jo comencem la primera de les quatre fases, tres hores sense parar de còrrer; al principi anem tranquils, jo vaig donant consells a Leti, la veig i·lusionada però cal reservar forces. En el mapa es pot veure que n'hi han tres controls en vert, son obligatoris, a més calculem els controls de coordenades i el de rumbo i els fem. Per a no cometre errades greus ens deixem els controls de més a l'est del mapa (C15, C16, C17 i C18) i tampoc fem el prova especial P1 i P2. Acabem amb un ritme alt i tornem a meta abans de les 3 hores sense penalitzacions...perfecte.

Només acabar anem a un restaurant i dinem pasta i peix i de seguida a la segona prova que té lloc en Terra Natura. Ara li toca a Jose, Leti s'en va a casa a descansar pa estar a tope per la nit. Fa calor, planifiquem una estrategia que ningú ha pensat, començar pel control més físic i anar cap a l'oest del mapa, per finalitzar fent un parell de proves especials. Anem molt bé, sense errades i com sempre tenim que fer una baixada que pocs s'atrevixen a realitzar, molt perillosa. Ens queda poc més de una hora i torna la lesió de Jose, no pot còrrer i jo no puc ajudar-li, per sort estem prop de la meta. Intentem fer la prova especial de tirolina que es de Terra Natura, anem al punt que indica el mapa, però trobem la tanca del parc "¿como quieren que entremos?" i la gent botant la tanca,..., la organització no havia deixat clar la manera de fer aquesta prova.


Tot i l'emprenyament, continuem satisfets i de nou torna Leti pa fer la prova nocturna a Benidorm en un hora i mitja, amb un canvi de mapa, no savem com es el segon, però decidim fer tots els controls del primer mapa tot i que l'hora de tancament son 40 minuts després de l'eixida. Acabem fent el primer mapa en 27 minuts, agarrem el segon i anem directes a la prova de tir a l'arc, tot va perfecte i de nou tractem de èsser prudents i no anar molt lluny a buscar controls, encara amb més motiu perque es de nit. Per Benidorm la gent ens crida de tot, però nosaltres no fem cas. Anem a un ritme molt alt i adelantem a equips masculins que veuen com una xica pasa davant d'ells i es posen a correr. Aquesta nit Leti s'ha portat com una auténtica raider, té un gran fisic però té una cosa més important, capacitat de patiment... Ja som tres. Arribem a meta dins del temps, no puc estar més content ho estem fent perfecte.


Tornem a Alacant a dormir i el dimenge de nou amb Jose fem l'ultima prova, de nou una planificació conservativa ens ajuda a fer un circuit que va desde Benidorm i vorejant Terra Mítica per a tornar a Benidorm i fer dos proves especials de cervatana y petanca.


Em acabat el raid i som tercers en categoría professional, 200 euros de premi per a gastar al Corte Inglés i la inscripció gratuita a la següent prova del Orientaventura. A més, es complix un somni d'eixos dificils, estem al podium dels élite amb l'equip del Salomon de Mónica Aguilera.

Per la meua part, he fet les quatre proves, calcule que entre 70-80 km i tot i la lesió del tendó he aguantat molt bé. També he exigit ritme als meus companys i per sort han estat a l'altura. ¿Gaudirem de la inscripció gratuita del Orientaventura al Valle de Lozoya? Ja vos ho contaré.